Езиков и изпитен център

 02 988 23 49  |   02 988 02 38

facebook

 

Курсовете по немски език за ученици са разделени на седем нива.

Обучението в първи курс започва след успешно завършен предучилищен курс в „Алианс” и явяване на тест за входящо ниво. Той може да се направи за всеки следващ курс от ученици, изучавали немски език в друго учебно заведение.

Учениците получават диплома за завършено обучение по немски език в „Алианс” след седми курс и могат да се явят на изпит за сертификат на младежи, ниво В1.

За желаещите да продължат обучението си по немски език предлагаме осми, девети и десети курс. В тях учениците разширяват и задълбочават знанията и уменията си.

За ученици, изучаващи английски или френски като първи чужд език, Алианс ЕООД предлага съботни курсове по немски език като втори чужд език за ученици от първи до трети клас, както и сборни курсове за тийнейджъри.

Цели на курсовете по немски език (от първи до седми клас):

Учениците придобиват умения за четене и слушане с разбиране, писане и разговор по ежедневни теми.

Овладяват качествено немски език – писмено и говоримо на ниво В1, на Общоевропейската езикова рамка.

Учебни системи

Обучението се провежда по оригинални немски учебни системи, като Planetino, Tamburin, Genial, Ausblick, Planet, Fabuli, Kikus и други.

Курсове по немски в Алианс

Различните програми по немски език са подходящи за деца от I до XI клас. По време на учебния процес учениците получават необходимата подготовка, знания и умения, за да се явят на изпитите на Гьоте-институт и да получат сертификат, доказващ нивото им на владеене на езика. Повече информация за сертифицирането, ще намерите в специализирания ни сайт:

Курсовете се провеждат:

първи клас – 2 пъти седмично по 110 минути сутрин или следобед или един път седмично по 200 минути в петък или в събота;

от втори до седми клас – 2 пъти седмично, по 110 минути сутрин или следобед или един път седмично по 200 минути в петък или в събота

от осми до единадесети клас – 2 пъти седмично по 110 минути вечер 

Основният курс на обучение продължава до седми клас. Целта е учениците да достигнат ниво В1 по Общоевропейската езикова рамка. Допълнителният курс на обучение приключва в десети или единадесети клас. Целта му е учениците да се подготвят и явят на сертификатните изпити по немски език на Гьоте-институт Goethe-Zertifikat B2j и Goethe-Zertifikat C1, които дават възможност за следване и работа в чужбина.

I клас 
В тази ранна училищна възраст децата се научават да пишат и четат на немски език с помощта на игрови упражнения, песни и увлекателни занимания. За това допринася цветният и забавен учебник за първи клас.

II–IV клас
От втори до четвърти клас се развиват умения за четене и слушане с разбиране, както и за писмено и устно изразяване. Темите в учебниците са съобразени с интересите на децата, а разнообразните игри, упражнения и песни стимулират ученето с всички сетива. В края на четвърти клас учениците полагат изпита на Гьоте-институт Fit in Deutsch 1 и придобиват първия си сертификат по немски език.

V-VII клас
В пети, шести и седми клас се усъвършенстват уменията за четене и слушане с разбиране, както и за писмено и устно изразяване. Темите в учебниците са съобразени с интересите на съвременните тийнейджъри, мотивират ги да участват в дискусии на немски език, а ролевите игри, упражнения и видеофилми допринасят за овладяването на езика с лекота. В шести клас учениците полагат изпита на Гьоте-институт Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2, а в седми клас Goethe-Zertifikat B1j

VIII-XI клас
В тези класове се разширяват знанията и се задълбочават уменията за слушане и четене с разбиране и за писмено и устно изразяване. Обучението е насочено към подготовка за изпитите Goethe-Zertifikat B2j и Goethe-Zertifikat C1 .

Тийнейджърски курсове
Учениците,които не са започнали езиковата си подготовка още в първи клас, могат да посещават курсовете за тийнейджъри от ниво А1 до ниво В1+ и да се явят на изпитите на Гьоте-институт: Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1,  Goethe-Zertifikat A2, Fit in Deutsch 2, Goethe-Zertifikat B1j. Занятията се провеждат един път в седмицата по пет учебни часа.

Забележка:  Нивото на изпитите се съобразява със знанията и възможностите на всеки отделен ученик.


 Пълна програма на обучението по немски в Алианс

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ | ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Всички права запазени. (с) 2024 Езиков център АЛИАНС

уеб дизайн: Уебвижън

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече ОК