Езиков и изпитен център

 02 988 23 49  |   02 988 02 38

facebook

Деня на благодарността отбелязаха в четвъртък в САЩ. Празникът е сред любимите на американците заедно с приближаващата Коледа. Пуйката е традиционният специалитет, който присъства на трапезата във всеки дом. Денят на благодарността традиционно се отбелязва в последния четвъртък на месец ноември.

Денят на благодарността не минава без традиционното хапване на пуйка. Този обичай е поставен от Бенджамин Франклин, който искал да направи животното национален символ на Америка. Той избрал птицата, защото тича бързо, хитра е, с остро зрение, а има и величествена осанка. Така постепенно пуйката се превръща в задължителната храна за празника. Прието е да се гарнира и със сос от боровинки.

Освен изучаване на английски език, ние в Алианса запознаваме нащите ученици и с обичайте и традициите на англоговорящите страни.

Най-малките ни възпитаници се забаваляваха истински моделирайки традиционните за празника храни, същевременно научавайки английските думички за това.

Вижте на снимката колко са доволни от успеха си :)

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ | ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Всички права запазени. (с) 2024 Езиков център АЛИАНС

уеб дизайн: Уебвижън

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече ОК